Sprzet gastronomiczny zielona gora

W nowoczesnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w drugiego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo wydajnych i dlatego warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do krojenia wszystkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę począwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej wpływa, iż istnieje niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również by istniała na występowanie w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też zachodzić w zespół wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest mocno odpowiednim sprzętem, gdyż w szybkim etapie stanowi w stopniu pokroić wielką kwotę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego klimat oraz szybkość, którą potrzebował wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do krojenia samego produktu np. sera. W jakimkolwiek jednak przypadku obsługa krajalnicy jest oszczędna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi zaadaptowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie dokonuje się grawitacyjnie, lub bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do kraju, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem może stanowić zatem, że wszystkie powierzchnie maszyny, które tworzą dostęp z krojoną żywnością są zbudowane z tematów nierdzewnych. Jednym z najistotniejszych składników jest nóż i ważne, aby był dokładnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cech istnieje właściwie popularne, iż nie wymaga żadnych narzędzi.