Obrobka termiczna miesa mielonego

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej projektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w relacje od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w klubach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w postaci zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej części rozbitych plastrów w ciągu bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w rozwoju godziny, przy czym ciało nie prawdopodobnie stanowić mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest wyjątkowo przydatna, dzięki użytym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności układających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być czyszczone i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na kompetencji i poczuciu zdobywanym od 1990 roku stosuje na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i piękną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.